söndag 13 april 2008

Söndag städdag, My little Pony

Vad gör man som egenföretagare på en söndag?
Jo, man städar! tvättar maskin efter maskin, dammar, damsuger, skurargolv, stryker det som måste strykas och är vansinnigt tacksam att det finns torktummlare och strykfria kläder.

Sorterar pappershögen med veckans post. Kommer på att blommorna också måste ha vatten.
Och mitt i alltihopa hittar man dottern väska från torsdagens skolutflyckt, öppnar termosen och det sprutar ut en otroligt illaluktande brungrön sörja som stänker ner hela köket.....bara att börja skura köksbänkar, luckor, spis och kakel.

Kikar in i webbutiken och blir glad då det kommit två ordrar under förmiddagen.

Maken skjutsar äldsta dottern och kompis till badhuset, sonen studsar som en vildman i vårsolen på studsmattan i trädgården. Försöker övertala yngsta dottern att gå ut och leka lite kanske cykla eller göra något annat kul i det härliga vädret, men nej, hon vill bara leka med sina My Little Ponys och de har inga kläder och kan inte gå ut, det borde du förstå mamma!
Ja, vad svara man på det?
Ser några udda strumpor i den nytvättade tvätthögen och föreslår att vi kanske kan göra kappor till pony. Lite tvecksam men så säger hon ja och vi hämtar saxen och klipper hål i strumporna för huvud och ben. Hon blev jättenöjd så nu får Ponys följa med ut till lekstugan.

Klockan börjar närma sig 13.00 och det är dags att förbereda middagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar