fredag 23 maj 2008

Tjuvar i min butik! Slutet

Jag bara GÅR?????

Jag har mina varor i famnen , inser att det inte är någon idé att prata med tjuvarna de är för drogade. Tycker mig iallafall se att kvinnan skäms.

Inser först nu att jag faktiskt lämnat butiken och bett en tjej med sitt barn att passa den?? och som Susanne skrev i en kommentar, hur visste jag att inte hon var i maskopi med tjuvarna?

Tjejen har varit inne tidigare som kund och hon hade civilkurage nog att komma in i butiken och berätta om tjuvarna. Vill ge henne en STOR ELOGE!

Påväg tillbaka till butiken, tackar jag killen från Herbutiken och han säger att han kommer att ställa upp om jag vill göra en polisanmälan. TACK till honom!

Tillbaka i butiken möts jag av tjejen och hon har kunder :) det blir till att berätta allt som hänt och både tjejen och kunden förstår att jag är lite skakad.

Har beslutat mig för att inte göra en polisanmälan, varför undrar nog många?

Jag har under min tid som egenföretagare varit i kontakt med rättvisan vid ett flertal tillfällen, det tar otroligt mycket tid och kraft något som jag inte har just nu.

Allting slutade väl denna gång och jag fick tillfälle att läxa upp tjuvarna lite.


vad skulle ni gjort?


4 kommentarer:

 1. Ringt till mamma!Skämtosido.Jag tror jag hade ring till polisen men jag förstår hur du kände dig så jag hade nog gjort ungefär som du och sedan funderat på hur/om jag skulle gjort på annat sätt (om allt gick bra vill säga).Skönt att det gick bra denna gång.

  SvaraRadera
 2. Ja, mamma fick allt ett samtal :)

  När allt hände var jag så beslutsam, man STJÄL INTE FRÅN MIG!

  SvaraRadera
 3. Polis anmäla eller inte... det beror på vad de stal och deras ålder och så om de var påverkade eller ej... att anmäla en påverkad person skapar bara mera problem och en kedje reaktion... men så kan det ju också bli att de anser att där är det slappt och man kan stjäla utan att åka fast... väldigt klyvet där. Men jag hade nog inte anmält vid första snatteriet, men vid återkommande hade jag påpekat att jag såg vad ni gjorde här förra gången och ber er att lämna butiken.

  En som stjäl är endå ingen kund att få in sin lön ifrån!!!

  Hoppas allt gick bra efteråt och att de nu lämnar dig ifred.

  Ha det bäst och ta hand om er.

  SvaraRadera
 4. Polisanmält! Helt klart!

  Hoppas dom inte kommer tillbaka.

  MVH

  SvaraRadera