söndag 30 mars 2008

LollopardUnderbara Lollopard kommer med sin nya kollektion under första veckan i april.

Jag har beställt hem en hel del till butiken och lääängtar tills det kommer.

Det är den tredje kollektionen från Lollopard som vi säljer nu och de två första har blivit fantastiskt bra mottagna. När man väl känt kvalitén är det svårt att hänga tillbaka plagget ;)


Själv har jag investerat i fem! av deras omlottklänningar Ulrika, blå cirkel, röd & svart Wallpaper och brun & orange Traktor, matchande tights och linnen har det också blivit.


Mina döttrar har också garderoben full av Lollopard.

"Mamma, klänningen är så skööön, snälla får jag ha den hela veckan" Citat från Hedda 6 år

"Den gröna färgen är så cool" Citat från Marta 10 år

Det mysiga med Lollopard är att de gör kläder för hela familjen.

De har:
Babykollektionen i stl 50/56, 62/68, 74/80 & 86/92 cl (0-2 år)
Barnkollektionen i stl 98/104, 110/116, 122/128, 134/140 & 146/152 cl (3-12 år)
Vuxenkollektionen i stl XS, S, M, L, XL
Färgerna, mönstren och designen....SÅ HÄRLIGT!

Här kommer lite fakta:

Lo l l o p a r d är ett svenskt varumärke med bas i Malmö.
lollopards produkter representeras av unika kläder och accessoarer i egen design och i hög kvalité. Alla plagg tillverkas i samarbete med miljöcertifierade leverantörer. Plaggen är slitstarka, långlivade och fungerar året om. Men det är mönstren och färgställningarna som talar och gör just lollopards plagg unika.

Lollopard makes people shine!

Lollopards miljöansvar
Alla våra leverantör är Ökotex certifierade och följer Textilimportörernas restriktioner för kemiska tillsatser där man förbjuder allt som är farligt för människokroppen, som tex. tungmetaller, PVC, s.k. ftalater (cancerframkallande ämnen), samt en mängd andra skadliga ämnen. Allt detta redovisas i testresultat från organisationer som ECB-online, ITS och SGS.

Samtliga av lollopards leverantörer signerar för Fair Trade-avtal som bl.a. innebär förbud mot att utnyttja minderåriga för arbete i enlighet med EU:s lagstiftning. lollopard har en nära och personlig kontakt med sin leverantör och gör regelbundna besök hos denne och dennes underleverantörer i Turkiet.

På lollopards hangtag (som sitter i varje plagg) sammanfattar vi ovan nämnda information enligt följande;


lollopard cares about the environment. We have visited our suppliers, to ensure that each and every piece is safe for you, safe for the environment and is produced within fair trade regulations.


Lollopard använder sig av så kallade reaktiva färger på kläderna, som är bland de mest miljövänliga. De reaktiva färgerna förenar sig med textilens fibrer, för en fantastisk lång livslängd och lyster.
Plaggen innehåller den lilla aningen lycra som krävs för att kläder ska hålla bästa formen säsong efter säsong.-

"Till vår stora glädje kommer ofta kunder till oss och berättar att de använder sina lollopardplagg år efter år. Det ligger ett miljötänk bakom! Slit och slängmentaliteten slösar på våra naturresurser och det är inget vi vill bidra till"

lollopards produktion
lollopard producerar sina produkter i Turkiet. Material En av lollopards högsta prioriteringar ligger på material & kvalité. lollopards kläder ska kunna leva länge, användas mycket, slitas, ärvas och vara lika glädjande idag som nästa år eller året efter det!

Vi lägger även ner stor omsorg på våra tryck. Det finns tusentals olika färgtyper som man kan använda på textiltryck. Vi använder alltid färger med lång hållbarhet, som tål tvätt efter tvätt. lollopard använder sig av så kallade reaktiva färger på kläderna, som är bland de mest miljövänliga. De reaktiva färgerna förenar sig med textilens fibrer, för en fantastisk lång livslängd och lyster.
lollopards mönster är designade exklusivt för våra kollektioner. Höstkollektionen för 2007 och vårkollektionen för 2008 är tillverkad i 92% bomull och 8% lycra. Materialet har dessutom en borstad yta som gör materialet mjukt som sammet.För att kunna få denna borstade yta måste fibrerna vara långa. Annars skulle fibrerna ruggas upp av ytbehandlingen och plagget skulle bli nopprigt. I kollektionen finns även plagg i ett sweatshirt tyg av 100% bomull och jeans till stora och små i kollektionen.
Vi är stolta över vår fantastiska kvalité, prova själv så får du se!

2 kommentarer:

  1. Åh, Lollopards kläder är ju sååå fina!

    SvaraRadera
  2. Lollopard är helt uuuunderbara!

    SvaraRadera