onsdag 31 december 2008

Nyårsmiddag - förrätt - skaldjurspaté

Ett mycket enkelt recept på en mycket god paté. Romsåsen som är till är verkligen pricken över i :)

Receptet är för 6-8 portioner ca 12-16 skivor. Tillagningstid 1 tim (i ugnen) du rör ihop paten på 5 min :)

Ingredienser
150-200 g crabfish, urkramad
1 dl dill, finhackad
5 ägg
5 dl grädde
1/2 dl smörgåskaviar
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Garnering
200 g räkor, skalade
1 citron, i klyftor
dillkvistar
2-3 blad ekbladssallad
2-3 blad huvudsallad

Romsås
4 dl gräddfil
2 dl créme fraiche
3-4 msk röd stenbitsrom
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Tillagning: Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 1 liter. Se till så att det täcker runt om. Lägg crabfishen i botten av formen och strö över dillen. Blanda ägg, grädde, kaviar, salt och peppar. Häll äggblandningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma i 200 grader.

Blanda alla ingredienser till romsåsen och ställ kallt fram till servering.

Servera allt kallt och nu är det bara att NJUTA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar