Vår nyårsmiddag årsskiftet 08/09
6-8 kycklingfiléer
5-7 soltorkade tomater
25-150 g pecorino (hårdost av fårmjölk)
1 kruka färsk salvia
12-16 skivor lufttorkad skinka (ca 200 g)
400-600 g ostronskivling (eller annan svamp)
1 purjolök (ca 200 g)
3-4 dl torrt vitt vin
3-4 dl vispgräddeolivolja, salt och peppar
Gör så här:
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg de soltorkade tomaterna i varmt vatten.
2. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé. Riv osten grovt och fyll varje ficka med den.
3. Fördela salviabladen på kycklingfiléerna och linda 2 skivor skinka runt varje.
4. Skär svampen i bitar. Ansa och skär purjolöken i 1/2 cm tjocka skivor. Fräs svamp och purjolök i olivolja i en stekpanna i 3–4 minuter.
5. Ta upp lök och svamp och lägg åt sidan. Häll av vattnet från de soltorkade tomaterna och skär i strimlor. Blanda ner med lök och svamp. Ställ ev kallt.
6. Stek kycklingfiléerna, i omgångar, runt om tills de får färg. Lägg över i en ugnsform. Häll på vin och grädde. Tillaga i ugnen ca 15 minuter, tills köttsaften är klar.
Kan föreberedas hit (ställ i så fall kallt).
7. Vid servering: Sätt ugnen på 175°C. Tillsätt tomatoch svampfräset till kycklingen. Ställ in i ugnen i 10–15 minuter.
Servera med ris och en grönsallad
skit pomfritt vad det låter gott!
SvaraRaderaHoppas bara det blir gott nu :)
SvaraRaderaDet står två stora gratängformar kallt i garaget, så när gästerna kommer är det bara att fixa en grönsallad, koka ris och värma kärlekspippin :)
Patén tjuvsmakade vi på igår och den var smarrig :)
GOTT NYTT ÅR!!
ÅÅÅÅÅÅ så godt!!!! Godt nyttår!!! Kramar
SvaraRaderaDet blev en mycket uppskattad middag :) men rekomendation är att ha inne kyklingen 10 min längre eller dela den i två.
SvaraRaderaGOD FORTSÄTTNING!